Dorohoi News Logo

[VIDEO] Sinistratii nu vor sa plece din module

sinistrati module

Cei aproximativ 300 de sinistraţi ce locuiesc în prezent în tabăra de module de pe strada Dumbrava Roşie, nu văd cu ochi buni iniţiativa autorităţilor locale de ai muta pe timpul iernii în alte spaţii.
   Ei spun că s-au obişnuit deja în module iar mutarea nu ar face decât să complice lucrurile. „Ne-ar conveni mai mult să stăm la module decât să ne mute prin alte părţi. Aici avem mobila, toate lucrurile pe care abia le-am adunat. Mai bine stăm aici decât să ne cupleze într-un apartament câte două familii sau o familie şi câte un bătrân, aşa cum am auzit că vrea să facă primăria” a declarat una din persoanele sinistrate ce locuieşte în unul din module.
   Părerea acesteia este împărtăşită de majoritatea sinistraţilor din tabără care spun că indiferent de greutăţile peste care vor trebui să treacă la iarnă, doresc să rămână la module. Reamintim că luna trecută, conducerea primăriei a luat în calcul mutarea pe timpul iernii a sinistraţilor din tabără în alte locaţii. În urma discuţiilor cu conducerile diferitelor instituţii, primaria a indentificat aproximativ 50 de posibile locuinţe, cum ar fi 10 apartamente nefolosite, deţinute de Complexele de apartamente „Floare de colţ” şi „Casa Mea” dar şi saloanele secţiei de psihiatrie a Spitalului Municipal, nefolosite în prezent sau mai multe încăperi din incinta Bazei de tratament a Centrului de Îngrijire şi Asistenţă.
   La acea dată, primarul opina că mutarea este ca o măsură de rezervă. „Personal, cred că pe timp de iarnă, nu se poate locui în module, gândiţi-vă doar la grupul sanitar folosit de toţi cei aproape 300 de oameni, care va deveni inutilizabil din cauza conductelor îngheţate. La fel, este posibil ca reţeaua electrică să nu suporte consumul crescut de energie pe timpul iernii când încălzirea la module se face cu radiatoare elctrice” declara primarul Dorin Alexandrescu în momentul luării deciziei de mutare a sinistraţilor. (DorohoiNews.ro)




Autor: DorohoiNews.ro

 

local
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web